h1

La destrucció paisatgística de l’entorn del Castell Templari de Miravet, amb la construcció del nou parc eòlic

Mai 26, 2010

Soc lo rabosot de Miravet, altre cop en peu de guerra.

Ara contra els triparits. Els molins els posen al límit del terme i l’Ajuntament de Miravet hi està en contra (i és d’ERC, el mateix partit que el Delegat del Govern, que diu no hi pot fer res).

Santorne’m-hi

Van arribar als anys 50 els encorbatats del règim de Franco a fer-nos pantans. Flix, Mequinença i Ribaroja van convertir el riu poderós en un anyell obedient al Kilowatt.

Anys després, amb la llicència d’una fàbrica de xocolata a Ascó ens van encolomar dos nuclears i els seus corresponents residus radioactius, solidàriament magatzemats a casa nostra.

No en hi havia prou de “progrés” per als nostres pares de la pàtria.. Els especuladors de la terra del segle XXI es vestiren “d’ecologista” i ens proposaren una ENRON de 1600 MW capaç de cremar de tot i no contaminar.

També mos volen posar minisalts d’aigua per acabar de destrossar el llit del riu i fer-nos navegar com les puces: a salts.

Però la meravella total estava per arribar: Els ecoloespeculadors i els vividors de la política més miserable, s’han crescut explicant als crèduls pagesos de setanta anys que ara els posaran molins que no contaminen i els faran rics. Els importa una figa que els monstres metàl·lics, les pistes d’asfalt i les línies de tensió alta enviïn a dida el dolç paisatge prioratí o l’espectacular cinemascope de la Terra Alta mirant des del Coll del Moro. Fins i tot s’atreveixen a embrutar lamemòria de la Catalunya templaria, el castell emblemàtic del segle XII, elegit pels nostres polítics per començar l’aventura de l’Estatut.

Sabeu que ens diuen els tripartits d’aquesta gamberrada? Que es un projecte convergent i que no hi poden fer res. Quina presa de pel!

“Catalunya serà coneguda pel seu respecte nòrdic pel paisatge” P.Maragall, en el seu discurs d’investidura.

Que pot ser s’han cregut que ens deixarem trepitjar?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: