h1

EolicCat celebra el Dia Mundial del Vent amb una volada d’estels al parc eòlic de Rubió

Mai 26, 2010

Barcelona, 14 de juny de 2009.- Demà dilluns 15 de juny, es commemora el Dia Mundial del Vent, una jornada que pretén transmetre la importància de l’energia eòlica en la lluita contra el canvi climàtic i la inversió intel·ligent que suposa com a font d’energia neta, inesgotable, autòctona i renovable.

Amb motiu d’aquesta data, EolicCat, l’Associació Eòlica de Catalunya ha avançat un dia la celebració per fer-la coincidir en diumenge amb una volada d’estels al parc eòlic de Rubió (Anoia), fins on s’han desplaçat més d’un centenar de persones per gaudir i participar d’una exhibició d’aquestes tradicionals joguines.

Durant tot el matí, i en una sessió guiada, els assistents han pogut conèixer de primera mà aspectes claus com què és l’energia eòlica, com funciona un aerogenerador i quins avantatges mediambientals proporciona un recurs energètic com és el vent.

Des de les onze del matí nens, estudiants, famílies i adults han gaudit d’un diumenge diferent al compaginar una vessant pedagògica i lúdica que tenien el vent com a denominador comú.

A més, per tercer any consecutiu, parcs ubicats en diversos punts de la geografia catalana han obert les seves portes en una jornada internacional que pretén acostar i familiaritzar la població a l’eòlica.

Fins a un d’aquests parcs s’ha acostat el delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté, que s’ha sumat a la celebració pujant a dalt d’un aerogenerador als parcs de Collet dels Feixos i Mas de la Potra, ubicats al terme de Duesaigües (Baix Camp). Sabaté ha pogut conèixer així tots els elements que composen un dels vuit molins d’aquest emplaçament de 1,3 MW.

Aquest 2009 és el primer any que el Dia del Vent esdevé Mundial, després de les dues edicions europees coordinades per l’European Wind Energy Association (EWEA) en col·laboració amb les associacions de cada país. Enguany, doncs, països de tot el món s’uniran sota el lema “Wind Power Works”.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: